Erő fejlesztő edzések a sérülések megelőzéséért a fociban

 

A focisták, akik erősítő edzéseken is részt vesznek nemcsak gyorsabbak lesznek, és mozgékonyabbak, hanem kevesebbszer is sérülnek meg. A Strenght and Conditioning magazinban a tunéziai Sport and Physical Education intézmény kutatói tették közzé ezt a tanulmányt.

Screenshot_20180421-195158_Word

A tanulmány

A kutatók 2 csoportra osztottak 52 fiatal 13-14 éves focistát. Az egyik csoport szeptembertől márciusig heti 2 alkalommal vett részt erősítő edzésen. Azért, hogy ne alakuljon ki túl edzettség, az előbb említett csoport minden 3. héten kapott egy regenerálódó hetet. Minden edzés 90 percig tartott, amik klasszikus- és polymetrikus feldatokból álltak. Mindegyik edzés úgy lett összeállítva, hogy a sérülések megelőzését segítse.

Screenshot_20180421-195333_Word

 

Az eredmény

Az a csoport, amelyik nem vett részt erősítő edzéseken 3,5-szer gyakrabban sérült meg mint a másik csapat. Az erő fejlesztő edzések még a boka sérülésektől is megvédték a focistákat!!!

Figyelembe kell venni, hogy az izomsérülések száma 0 lett. A combizom sérülései a leggyakoribb futball sérülések közé tartoznak!!

Screenshot_20180421-195441_Word

Még van néhány tanulmány az erő fejlesztő edzésekkel kapcsolatban,a teljesítmény fokozásával és a sérülés megelőzésével összefüggésben.

Egy egyéni értelmes diagnosztikán alapuló edzés program, megakadályozza a sérüléseket és egyértelműen fokozza a teljesítményt a pályán. Egy ésszerű folyamatba a funkcionális mozgás elemzés és a core edzés érthetően nem tartoznak bele.

Forrás:

Daniel Knebel WordPress

Fussballverletzungen.com

Journal of Strength and Conditioning Research